Økt forekomst av luftveisinfeksjoner

Følgende nyhet gjelder skolested Storsteigen. Det er nå tydelig økt forekomst av luftveisinfeksjoner, det er også stigende smittetall for koronainfeksjoner.

Elever

Koronavirus - Klikk for stort bildeVi deler ut hjemmetester fra Alvdal kommune til alle elever. Ved nyoppståtte luftveissymptomer, hold deg hjemme og test deg.

Følg instruksjonen under.

Enkel å ta

Testen er enkel å ta, den tas kun fra den fremre delen av nesa. Det ligger bruksanvisning i pakken.

Se også instruksjonsfilmen fra Roche, et av verdens største bioteknologiselskap (kun i engelsk versjon):

Hvis testen er positiv

Dersom testen er positiv, er det viktig å ta kontakt med Alvdal legekontor på tlf. 62 48 91 00 i telefontiden, eventuelt legekontor i egen kommune hvis du er hjemme. Du kan også bruke https://helserespons.no/home/privatperson.

Ikke møt opp på legekontoret, da testing foregår i egne lokaler. Dette får du beskjed om.

Usikker på hvilke anbefalinger som gjelder?

Bruk flytskjemaet om du/dere er usikker:

Flytskjema for hva du skal gjøre ved nyoppståtte luftveisinfeksjoner. Skjemaet gjelder for alle, også de som er vaksinert eller har gjennomgått covid-19 tidligere.

Flytskjema nyoppståtte luftveissymptomer

Viktig for ansatte

Beskjeden fra helsemyndigheter til oss voksne er selv å gå til innkjøp av tester (det er som regel 4-5 i pakke), slik at vi har det tilgjengelig og kan teste oss selv om symptomer skulle oppstå. Følg anvisning for den testen dere anskaffer.