Kollektivtilbud for elever fra Nord-Gudbrandsdal

Kollektivtilbud for elever fra Nord-Gudbrandsdal som ukependler Alvdal-Hjerkinn-Dombås tur/retur.

Prøveordning

Som en prøveordning for skoleåret 2021-22 etablerer Innlandstrafikk en avgang på søndager som bestillingsrute fra Hjerkinn til Alvdal i korrespondanse med tog på Hjerkinn. Prøveordningen evalueres i januar 2022 for å avklare om tilbudet skal videreføres fra høsten 2022.

Fra før er det bestillingsrute fredager fra Folldal til Hjerkinn som gir sammenhengende kollektivtilbud hjem igjen.Buss i landskap - Klikk for stort bildeBuss i landskap Innlandstrafikk

Ruter og avganger

Søndag

Tog nordover på Dovrebanen med ankomst Hjerkinn stasjon kl 18.34.

Bestillingsrute nr 8290 fra Hjerkinn stasjon kl 18.35, ankomst Alvdal stasjon 19.50.

NB! Rute kjøres kun ved bestilling. Ring 02040 i god tid og senest 1 time før ruteavgang for bestilling.

Skolerute fra Alvdal stasjon kl 15.45, ankomst Folldal rutebilstasjon kl 16.27.

Bestillingsrute fra Folldal rutebilstasjon kl 16.50 med ankomst Hjerkinn kl 17.20.

(Det går også buss fra Alvdal 13.45, bestillingsrute fra Folldal 14.50, tog sørover fra Hjerkinn 15.36 for de som eventuelt slutter før på fredag)

Tog sørover på Dovrebanen fra Hjerkinn med avreise kl 17.40.

Telefonisk kontakt med kjørekontoret (tlf 02040) ga følgende beskjed.

Hver enkelt elev som skal ta bestillingsrute må selv ringe 02040 å bestille tur. Dette fordi ruten kun kjøres ved bestillinger, og dimensjoneres etter antall. Men det er mulig å legge inn bestilling framover. For eksempel bestille fram til høstferie eller ut året de uker det er skole.

Det er det viktig at ruten avbestilles hvis behovet faller bort.

Viktig at ordningen blir brukt og at bestillingsrutinene følges. Dette har betydning for beslutning om videreføring av tilbudet skoleåret 2022-23, og om det kan være aktuelt å innføre et fast rutetilbud. Tenker at med 20 elever i år som er flinke til å bruke tilbudet, kan det være et godt grunnlag for innføring av et ordinært tilbud.

Se mer informasjon om busstider og billetter på innlandstrafikk.no